Printer Friendly Version PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE @ 19 February 2016 10:31 PM

Dan državnosti Republike Srbije svečano je proslavljen 16.februara u Daley Center Plaza u Čikagu. Proslavu je organizovao Generalni konzulat u saradnji sa gradom Čikagom, odnosno Sekretarijatom za kulturu Čikaga i ovdašnjom srpskom zajednicom.

Proslava je počela intoniranjem himni SAD i Srbije. Tokom intoniranja himne Srbije, na jarbolu ispred Daley Center Plaza je svečano podignuta zastava Republike Srbije. Prisutnim gostima, među kojima su bili predstavnici američkih organa, konzularnog kora, predstavnici srpskih organizacija i udruženja, obratio se prigodnim govorom konzul žeran.

U jednosatnom kulturno-umetničkom programu nastupali su hor “Branko Radičević”, učenici Akademije “Sveti Sava” i folklorni ansambli “Soko” i “Dukati i Biseri”. Proslava je završena zajedničkim nastupom svih učesnika izvedbom pesme “Ovo je Srbija”.

Galeriju fotografija sa proslave u Daley Plaza Center možete pogledati ovde.

Takođe, povodom Dana državnosti Republike Srbije u Generalnom konzlatu je priređen prijem kojem su prisustvovali predstavnici države Ilinois, grada Čikaga, konzularnog kora, srpske zajednice i mnogobrojne druge zvanice. Nakon intoniranja himni SAD i Srbije prisutnima se obratio konzul žeran Dejan Radulović. Takođe, predstavnici države Ilinois i grada Čikaga su pročitali čestitke guvernera Bruce Rauner,  gradonačelnika Rahm Emanuela i državnog tužioca Lise Madigan. 

Galeriju fotografija sa prijema možete pogledati ovde.