Printer Friendly Version ПРОСЛАВА ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ @ 19 February 2016 10:27 PM

Дан државности Републике Србије свечано је прослављен 16.фебруара у Daley Center Plaza у Чикагу. Прославу је организовао Генерални конзулат у сарадњи са градом Чикагом, односно Секретаријатом за културу Чикага и овдашњом српском заједницом.

Прослава је почела интонирањем химни САД и Србије. Током интонирања химне Србије, на јарболу испред Daley Center Plaza је свечано подигнута застава Републике Србије. Присутним гостима, међу којима су били представници америчких органа, конзуларног кора, представници српских организација и удружења, обратио се пригодним говором конзул жеран.

У једносатном културно-уметничком програму наступали су хор “Бранко Радичевић”, ученици Академије “Свети Сава” и фолклорни ансамбли “Соко” и “Дукати и Бисери”. Прослава је завршена заједничким наступом свих учесника изведбом песме “Ово је Србија”.

Галерију фотографија са прославе у Daley Plaza Center можете погледати овде.

Такође, поводом Дана државности Републике Србије у Генералном конзлату је приређен пријем којем су присуствовали представници државе Илиноис, града Чикага, конзуларног кора, српске заједнице и многобројне друге званице. Након интонирања химни САД и Србије присутнима се обратио конзул жеран Дејан Радуловић. Такође, представници државе Илиноис и града Чикага су прочитали честитке гувернера Bruce Rauner,  градоначелника Rahm Emanuela и државног тужиоца Lise Madigan. 

Галерију фотографија са пријема можете погледати овде.