Printer Friendly Version ČIKAGO: SRPSKI FILMSKI FESTIVAL 2015 @ 7 December 2015 08:39 PM

Srpski filmski festival 2015. održan je u prestižnoj bioskopskoj dvorani “Muvico” u Čikagu od 4. do 6. decembra 2015. godine. Ovo je treći po redu Festival srpskog filma u Čikagu. U okviru programa Festivala prikazani su sledeći filmovi “Za kralja i otadžbinu”, “Ničije dete”, “Enklava”, “Bez stepenika”, “Bićemo prvaci sveta”,  “Dok su oni leteli na Mesec” i “Amanet”.

Gosti festivala su bili Radoš Bajić, reditelj filma “Za kralja i otadžbinu”, čijim filmom je i otvoren Festival. Takođe, gosti su bili reditelj filma  “Ničije dete” Vuk Ršumović i reditelj filma “Enklava” Goran Radovanović. Nakon projekcije svojih filmova, gosti su predstavljeni publici i odgovarali na njihova pitanja. Na završnoj večeri Festivala gostima su uručene bronzane plakete ”Ogledala” za učešće na Festivalu.

Pozdravnu poruku povodom održavanja Festivala uputio je i gradonačelnik Čikaga Ram Emanuel.

Osnivač i organizator Festivala je list srpske dijaspore “Ogledalo”. Festival je, kao i ranijih godina, održan u sardanji i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova - Uprave za dijasporu i Generalnog konzulata Republike Srbije u Čikagu.