Printer Friendly Version ЧИКАГО: СРПСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ 2015 @ 7 December 2015 08:37 PM

Српски филмски фестивал 2015. одржан је у престижној биоскопској дворани “Мuvico” у Чикагу од 4. до 6. децембра 2015. године. Ово је трећи по реду Фестивал српског филма у Чикагу. У оквиру програма Фестивала приказани су следећи филмови “За краља и отаџбину”, “Ничије дете”, “Енклава”, “Без степеника”, “Бићемo прваци света”,  “Док су они летели на Месец” и “Аманет”.

Гости фестивала су били Радош Бајић, редитељ филма “За краља и отаџбину”, чијим филмом је и отворен Фестивал. Такође, гости су били редитељ филма  “Ничије дете” Вук Ршумовић и редитељ филма “Енклава” Горан Радовановић. Након пројекције својих филмова, гости су представљени публици и одговарали на њихова питања. На завршној вечери Фестивала гостима су уручене бронзане плакете ”Огледала” за учешће на Фестивалу.

Поздравну поруку поводом одржавања Фестивала упутио је и градоначелник Чикага Rаm Emanuel.

Оснивач и организатор Фестивала је лист српске дијаспоре “Огледало”. Фестивал је, као и ранијих година, одржан у сардањи и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Министарства спољних послова - Управе за дијаспору и Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу.