Printer Friendly Version HUMANITARNE AKCIJE LIFELINE-CHICAGO @ 4 November 2015 07:35 PM

Humanitrana organizacija Lifeline-Čikago, pod pokroviteljstvom princeze Katarine Karađorđević, organizovala je donatorsko veče u Kulturnom centru Čikaga za pomoć kardio-pedijatrijskom odeljenju Univerzitetske dečije klinike Tiršova u Beogradu. Tom prilikom organizovana je i prezentacija aktivnosti  Lifeline i potreba navedene klinike.

Skupu su prisustvovali prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević. Predsednik  Lifeline-Chicago Kathy Fanslow je pozdravila prisutne goste i zahvalila se svima koji su se odazvali pozivu za akciju prikupljanja donacija za dečiju kliniku u Beogradu. Princeza  Katarina je u emotivnom govoru upoznala prisutne sa dosadašnjim akcijama prevashodno upućenim sirotištima i bolnicama u Srbiji, kao i potrebama za humanitarnom pomoći. U ime Generalnog konzulata, obratio se konzul žeran Dejan Radulović koji se zahvalio na humanitranim akcijama Lifeline-Čikago.

Nekoliko dana pre donatorske večeri, Lifeline iz Čikaga je uputio  kontejner sa božićnim poklonima namenjenim deci u Srbiji.