Printer Friendly Version SPECIJALNA OLIMPIJADA U LOS ANĐELESU @ 15 July 2015 04:01 PM

Predstavnici Srbije će učestvovati na Specijalnoj svetskoj olimpijadi koja se održava od 25. jula do 2. avgusta 2015. godine u Los Anđelesu. Tim Srbije čine 83 takmičara koji će se nadmetati u vodenim sportovima, atletici, košarci, odbojci, fudbalu, stonom-tenisu i drugim sportovima.

Specijalna Olimpijada je osnovana 1968. godine u Americi kao program koji promoviše sportske aktivnosti u različitim olimpijskim sportovima za osobe sa intelektualnim nedostatkom. Od tada u ovaj program se uključilo više od 150 zemalja sveta i program danas broji preko 4 miliona sportista. Od 1988. godine Specijalna Olimpijada je pridruženi član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Specijalna olimpijada Srbije je osnovana 2002. godine i od tada omogućava osobama sa posebnim potrebama bolju integraciju unutar društva kroz sport i sportske aktivnosti. Od 2003. godine pa do danas predstavnici Srbije su učestvovali na više specijalnih olimpijskih i drugih takmičenja i na istim su ostvarili značajne rezultate.

Generalni konzulat Srbije u Čikagu želi sportistima Srbije uspeh na predstojećim takmičenjima u Los Anđelesu. Više o Specijalnoj olimpijadi u Los Anđelesu možete pročitati ovde.