Printer Friendly Version СПЕЦИЈАЛНА ОЛИМПИЈАДА У ЛОС АНЂЕЛЕСУ @ 15 July 2015 03:57 PM

Представници Србије ће учествовати на Специјалној светској олимпијади која се одржава од 25. јула до 2. августа 2015. године у Лос Анђелесу. Тим Србије чине 83 такмичара који ће се надметати у воденим спортовима, атлетици, кошарци, одбојци, фудбалу, стоном-тенису и другим спортовима.

Специјална Олимпијада је основана 1968. године у Америци као програм који промовише спортске активности у различитим олимпијским спортовима за особе са интелектуалним недостатком. Од тада у овај програм се укључило више од 150 земаља света и програм данас броји преко 4 милиона спортиста. Од 1988. године Специјална Олимпијада је придружени члан Међународног олимпијског комитета.

Специјална олимпијада Србије је основана 2002. године и од тада омогућава особама са посебним потребама бољу интеграцију унутар друштва кроз спорт и спортске активности. Од 2003. године па до данас представници Србије су учествовали на више специјалних олимпијских и других такмичења и на истим су остварили значајне резултате.

Генерални конзулат Србије у Чикагу жели спортистима Србије успех на предстојећим такмичењима у Лос Анђелесу. Више о Специјалној олимпијади у Лос Анђелесу можете прочитати овде.