Printer Friendly Version ПОСЕТА АМБАСАДОРА МАТКОВИЋА ЧИКАГУ @ 18 May 2015 03:59 PM

Амбасадор Републике Србије у САД Ђерђ Матковић посетио је Чикаго 14. и 15. маја 2015. године и том приликом имао више сусрета са представницима српске заједнице. Амбасадор Матковић је посетио Академију “Свети Сава” и упознао се са радом једине школе у Чикагу која има наставу и на српском језику. Такође, амбасадор Матковић је посетио Саборну цркву светог Васкрсења, као и Српско-амерички музеј свети Сава.  

Посебна пажња током посете је посвећена могућностима за унапређење економских веза између дијаспоре и матице. У том контексту, амбасадор Матковић је посетио компанију PMI Cartoning у Elk Grove Village која је показала интерес да инвестира у Србији. Такође, у Генералном конзулату је организован, у сарадњи са Српско-америчком привредном комором, сусрет амбасадора са пословним људима  и представницима дијаспоре на тему “Значај дијаспоре у економској сарадњи са Србијом – могућности и изазови”. Амбасадор Матковић је пренео спремност Амбасаде и генералних конзулата Србије у САД да помогну свим припадницима дијаспоре који имају планове да инвестирају у Србију или закључе послове са српским фирмама.   

Током боравка у Чикагу, амбасадор Матковић је имао сусретe са заменицом гувернера државе Илиноис Evelyn Sanguinetti и замеником градоначелника Steve Koch. У разговорима су размењена мишљења о даљој сарадњи између Србије и Илиноис, односно братских градова Београда и Чикага.  

Погледајте више у фото галерији овде.