Printer Friendly Version ISPUNJENI SVI TEHNIČKI USLOVI ZA DIREKTNE LETOVE DO SAD @ 12 May 2015 09:46 PM

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Majkl Kirbi potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD.

Mihajlović je nakon potpisivanja ovog dokumenta u Vladi Srbije saopštila da su ispunjeni svi tehnički uslovi za direktne letove između Srbije i SAD, i izrazila očekivanje da će oni biti realizovani što pre. Ona je navela da je Američka federalna vazduhoplovna administracija svrstala Srbiju u kategoriju prvog reda, što u vazduhoplovstvu znači da je zemlja bezbedna i da može da aplicira za direktne letove. Uspostavljanje direktnih letova nakon 23 godine imaće veliki značaj za dalji ekonomski razvoj Srbije, ocenila je Mihajlović i ponovila da je naša zemlja spremna što se tiče svih tehničkih uslova.

Srbija, kako je objasnila, sada očekuje razgovor vazduhoplovnih vlasti i dalje direktne dogovore o tome kada bi mogli da budu uspostavljeni direktni letovi.

Ambasador Kirbi je izrazio očekivanje da će to biti učinjeno u bliskoj budućnosti, verovatno za nekoliko meseci, uz napomenu da to u velikoj meri zavisi od samih kompanija koje treba da uspostave letove.