Printer Friendly Version ИСПУЊЕНИ СВИ ТЕХНИЧКИ УСЛОВИ ЗА ДИРЕКТНЕ ЛЕТОВЕ ДО САД @ 12 May 2015 09:44 PM

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у Србији Мајкл Кирби потписали су данас Споразум о ваздушном саобраћају између Владе Србије и Владе САД.

Михајловић је након потписивања овог документа у Влади Србије саопштила да су испуњени сви технички услови за директне летове између Србије и САД, и изразила очекивање да ће они бити реализовани што пре. Она је навела да је Америчка федерална ваздухопловна администрација сврстала Србију у категорију првог реда, што у ваздухопловству значи да је земља безбедна и да може да аплицира за директне летове. Успостављање директних летова након 23 године имаће велики значај за даљи економски развој Србије, оценила је Михајловић и поновила да је наша земља спремна што се тиче свих техничких услова.

Србија, како је објаснила, сада очекује разговор ваздухопловних власти и даље директне договоре о томе када би могли да буду успостављени директни летови.

Амбасадор Кирби је изразио очекивање да ће то бити учињено у блиској будућности, вероватно за неколико месеци, уз напомену да то у великој мери зависи од самих компанија које треба да успоставе летове.