Printer Friendly Version ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА У ЧИКАГУ @ 10 December 2014 04:49 PM

Фестивал српског филма 2014. одржан је у престижној биоскопској дворани Мuvico 18 у Чикагу од 5. до 7. децембра ове године. У оквиру програма Фестивала приказана су три играна филма: “Кад љубав закасни”, “Топ је био врео” и “Мали Будо” као и три документарна филма: “Кад ти тата купи слона”, “Пут ка светлости” и “Лауш”.

Гости фестивала су били Марија Жижовић, аутор документарног филма “Кад ти тата купи слона” и глумица Бранкица Себастијановић која игра главну улогу у филму “Кад љубав закасни”. Након пројекције својих филмова, гошће су се представиле публици и одговарале на питања.

Поводом одржавања Фестивала поздравне поруке су упутили градоначелник Чикага Rahm Emanuel и Leroy Allala,  извршни директор Chicago Sister Cities International.

Оснивач и огранизатор Фестивала је Славица Петровић, издавач листа српске дијаспоре “Огледало” из Чикага. Фестивал је реализован у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије, Министарством спољних послова - Управом за дијаспору и Генералним конзулатом Републике Србије у Чикагу.