Printer Friendly Version ODRŽAN FESTIVAL SRPSKOG FILMA U ČIKAGU @ 10 December 2014 04:46 PM

Festival srpskog filma 2014. održan je u prestižnoj bioskopskoj dvorani Muvico 18 u Čikagu od 5. do 7. decembra ove godine. U okviru programa Festivala prikazana su tri igrana filma: “Kad ljubav zakasni”, “Top je bio vreo” i “Mali Budo” kao i tri dokumentarna filma: “Kad ti tata kupi slona”, “Put ka svetlosti” i “Lauš”.

Gosti festivala su bili Marija Žižović, autor dokumentarnog filma “Kad ti tata kupi slona” i glumica Brankica Sebastijanović koja igra glavnu ulogu u filmu “Kad ljubav zakasni”. Nakon projekcije svojih filmova, gošće su se predstavile publici i odgovarale na pitanja.

Povodom održavanja Festivala pozdravne poruke su uputili gradonačelnik Čikaga Rahm Emanuel i Leroy Allala,  izvršni direktor Chicago Sister Cities International.

Osnivač i ogranizator Festivala je Slavica Petrović, izdavač lista srpske dijaspore “Ogledalo” iz Čikaga. Festival je realizovan u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvom spoljnih poslova - Upravom za dijasporu i Generalnim konzulatom Republike Srbije u Čikagu.