Printer Friendly Version KONCERT ZA KOLARAC U ČIKAGU @ 5 May 2014 10:50 PM

Donatorski koncert za Kolarčevu zadužbinu održan je 2. maja u Čikagu. Pred punom salom Saint Paul’s Lutheran Church u Evanstonu nastupali su renomirani muzički umetnici Stefan Milenković – violina, Olga Bojović – vokal i pijanisti Kurt Wersterberg, Jasna Popović, Renee Jakovčić, Đorđe Radosavljević i Kristijan Civljak. Na programu su pored dela velikih umetnika klasične muzike bile i kompozicije Nataše Bogojević, srpske kompozitorke iz Čikaga.

Nakon koncerta, publika je bila u prilici da se sretne sa muzičarima. Veliko interesovanje publike je posebno izazvao nastup i susret sa Stefanom Milenkovićem. Video sa koncerta možete pogledati ovde.

Pre koncerta u Čikagu, koncerti za Kolarac su održani u Njujorku i Vašingtonu. Očekuje se da će isti biti organizovani i u drugim gradovima SAD (Boston, Majami, Los Anđeles), kao i u evropskim gradovima (London, Pariz). Prikupljena sredstva na koncertima će se koristiti za kupovinu novog koncertnog klavira za Kolarčevu zadužbinu u Beogradu.

Koncert u Čikagu su organizovali Generalni konzulat Republike Srbije, New Artists Management i Srpsko-američki muzej sveti Sava.

Generalni konzulat Republike Srbije se zahvaljuje muzičkim umetnicima, publici i svima koji su svojim donacijama doprineli uspešnosti koncerta. Takođe, Generalni konzulat se zahvaljuje kompaniji Z Living Interiors LCC koja je sponzorisala koktel nakon koncerta.

Više o koncertu možete pročitati ovde

Pismo zahvalnosti direktorke Kolarca možete pročitati ovde