Printer Friendly Version КОНЦЕРТ ЗА КОЛАРАЦ У ЧИКАГУ @ 5 May 2014 10:12 PM

Донаторски концерт за Коларчеву задужбину одржан је 2. маја у Чикагу. Пред пуном салом Saint Paul’s Lutheran Church у Еванстону наступали су реномирани музички уметници Стефан Миленковић – виолина, Олга Бојовић – вокал и пијанисти Kurt Wersterberg, Јасна Поповић, Renee Jаковчић, Ђорђе Радосављевић и Кристијан Цивљак. На програму су поред дела великих уметника класичне музике биле и композиције Наташе Богојевић, српске композиторке из Чикага. 

Након концерта, публика је била у прилици да се сретне се музичарима. Велико интересовање публике је посебно изазвао наступ и сусрет са Стефаном Миленковићем. Видео са концерта можете погледати овде.

Пре концерта у Чикагу, концерти за Коларац су одржани у Њујорку и Вашингтону. Очекује се да ће исти бити организовани и у другим градовима САД (Бостон, Мајами, Лос Анђелес), као и у европским градовима (Лондон, Париз).  Прикупљена средства на концертима ће се користити за куповину новог концертног клавира за Коларчеву задужбину у Београду.

Концерт у Чикагу су организовали Генерални конзулат Републике Србије, New Artists Management и Српско-амерички музеј свети Сава.

Генерални конзулат Републике Србије се захваљује музичким уметницима, публици и свима који су својим донацијама допринели успешности концерта.

Више о концерту можете прочитати овде

Писмо захвалности директорке Коларца можете прочитати овде