Printer Friendly Version КОНЦЕРТ ЗА КОЛАРАЦ @ 9 April 2014 04:01 PM

Донаторски концерт за Коларчеву задужбину одржаће се 2. маја 2014.године у Еванстону, Илиноис са почетком у 19,30 часова на адреси Saint Paul’s Lutheran Church, 1004 Greenwood St. Evanston, IL 60201.  Улаз на концерт је слободан – донације се примају са захвалношћу.  Прикупљене донације ће се користити за куповину новог концертног клавира за Коларчеву задужбину у Београду.   

На концерту ће наступати реномирани музички уметници: Стефан Миленковић – виолина, Јасна Поповић – клавир, Олга Бојовић – вокал, др. Kurt Wersterberg – клавир, Renee Jakovcic – клавир, George Radosavljevic – клавир, Кристијан Цивљак – клавир и Наташа Богојевић – композитор.  Програм ће се састојати од класичне музике са џез арaнжманима српске музике.

Донаторски концерти за Коларац се одржавају у више градова у САД и Европи (Бостон, Вашингтон, Њујорк, Мајами, Лондон, Париз, Београд).

Генерални конзулат Републике Србије у Чикагу, New York Artists Management  и Српско-амерички музеј свети Сава позивају све љубитеље класичне музике да присуствују концерту и својим донацијама допринесу успеху акције “Концерти за Коларац”.